← Terug naar overzicht

4 Tips & Tricks voor LinkedIn

Yellow Walnut

LinkedIn is een groot medium dat veelal voor zakelijk gebruik wordt ingezet. Het biedt goede kansen om je zakelijk netwerk uit te breiden en te behouden. Een mooie kans dus! In dit blog geven we je vier tips & tricks die je kunt gebruiken om meer resultaat te halen uit LinkedIn voor jouw onderneming.

1. Plan berichten in op de juiste tijden
Wanneer is jouw doelgroep actief op LinkedIn? Plan berichten op verschillende tijdstippen in om te zien wat voor jou het beste werkt. Of kijk naar wanneer je zelf op LinkedIn zit. Onze tip: plaats jouw updates voor en na werktijden. Dan heeft LinkedIn de meeste bezoekers, bijvoorbeeld tussen 7 en 9 uur ’s ochtends en tussen 5 en 6 uur ’s middags. Daarbij zijn dinsdag t/m donderdag de beste dagen voor LinkedIn.

2. Raak betrokken
LinkedIn is niet het platform om jouw feestfoto’s te posten. Maar het is wel een heel goed kanaal om jouw interesses op zakelijk gebied te tonen. Maak daar gebruik van en raak meer betrokken met (potentiële) klanten. Heb je een afspraak met een nieuwe klant staan? Zoek dan ook eens in het LinkedIn profiel naar wederzijdse interesses om zo gemakkelijk het gesprek te beginnen en vertrouwen op te bouwen.

3. Gebruik een professionele URL
Bij het aanmaken van een account creëert LinkedIn automatisch een URL voor jouw profiel. Deze URL bestaat echter uit vele tekens en getallen, bijvoorbeeld www.linkedin.com/pub/naam/123hsdii998jdf827. Je kunt dit heel gemakkelijk aanpassen in een meer herkenbare URL. Zet daarvoor in je profiel ‘editing’ aan. Er verschijnt dan een link ‘edit’ naast jouw URL. Maak er bijvoorbeeld www.linkedin.com/in/volledigenaam van. Op deze manier kan je makkelijk jouw URL delen en jouw netwerk uitbreiden via LinkedIn.

4. Volg bedrijven
Ruim 3 miljoen bedrijven hebben een pagina op LinkedIn en je hebt zelf de mogelijkheid om tot 1.000 bedrijven te volgen. Doe als ondernemer hier je voordeel mee. Neem bijvoorbeeld een lijst met bestaande en gewenste klanten, en zoek ze op LinkedIn. Op deze manier blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen en kan je mee doen in discussies.

LinkedIn biedt voor ondernemers veel mogelijkheden en is voortdurend in ontwikkeling, zorg er dus voor dat je als ondernemer niet achter blijft op dit sociale medium. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je acquisitie doet via LinkedIn? Volg dan gratis op maandag 27 oktober het webinar over LinkedIn. Topspreker en Social Media goeroe Remco Bron zorgt er voor dat jij meer haalt uit jouw netwerk op LinkedIn. Meld je hier direct aan. 

Webinars

Thema's

Ontvang de nieuwsbrief