← Terug naar overzicht

Danielle Derksen: “Hoe jij je product ontwikkelt bepaal je uiteindelijk helemaal zelf”

Na een carrière in de zakenwereld en de zorg besluit Danielle Derksen haar creatieve talent meer te benutten: ze gaat kleding ontwerpen. Met een microfinanciering krediet van Qredits richt ze het label ‘Dress me Dutch’ op. En met succes: inmiddels is er een webshop, 3 verkooppunten en in januari werd de eerste Dress me Dutch winkel geopend.

Waarom ben je gaan ondernemen?
Ik werkte steeds op plekken waar ik het nét niet genoeg naar mijn zin had. Ik was altijd op zoek naar meer. Toen mijn contract niet werd verlengd heb ik voor mijn passie gekozen: kleding ontwerpen. Ik kom uit een creatieve habitat en ben altijd verbonden geweest met de modewereld. Ik besloot om voor mezelf te beginnen en met de hulp van Qredits heb ik Dress me Dutch opgezet.

Wat is het idee achter jouw onderneming?
Ik vind het belangrijk dat kleding duurzaam geproduceerd wordt en wilde daarom een eerlijk modemerk neerzetten. Kleding van Dress me Dutch is vrij van kinderarbeid en dierenleed. Ook wil ik me profileren als een Nederlands merk en werk daarom zoveel mogelijk met Nederlandse stoffen, fournituren en naaiateliers. Er is hier zoveel creativiteit, dat wil ik graag stimuleren.

Wat is de mooiste ervaring die jij hebt meegemaakt als ondernemer?
Een eigen winkel is een droom die werkelijkheid is geworden. Daarnaast heb ik tijdens het symposium van Qredits in januari koningin Maxima mogen ontmoeten. Ik heb met haar gesproken over mijn bedrijf. Juist omdat we zo’n modebewuste koningin hebben was dat een mooie erkenning van mijn werk, letterlijk en figuurlijk een kroon op mijn werk.

Zijn er ook dingen die je lastig vindt aan het ondernemerschap?
Boekhouding vind ik vreselijk. Overal waar je iets koopt moet je een BTW-bon opvragen en het liefst op naam. Qredits heeft me aan een goede boekhouder geholpen. Een goede administratie is uiteraard belangrijk, maar ik krijg het maar niet in mijn systeem. Als ik even geen klant in de winkel heb gaat mijn aandacht uit naar andere prioriteiten.

Welke tips heb jij voor andere ondernemers om meer te kunnen groeien?
De klant is koning en bedenk goed: ‘hoe zou ik zelf behandeld willen worden?’ Daarnaast is het heel belangrijk om je eigen pad te volgen. Je krijgt vanuit alle hoeken tips over je werk. Allemaal goed bedoeld natuurlijk, maar vaak laat ik deze adviezen links liggen. Hoe jij je product ontwikkelt bepaal je uiteindelijk helemaal zelf.

Is het lastig om als nieuwkomer de samenwerking aan te gaan met kledingwinkels?
Er wordt niet meer zo snel ingekocht door winkels en dat betekent dat je flink moet investeren. Je kunt je niet alleen richten op ontwerpen, je moet je ook goed verdiepen in de retailsector. Ik probeer met de winkels mee te denken, zo kun je elkaar verder helpen. Gunfactor speelt hierbij een grote rol.

Wat is jouw ondernemersmotto in 1 zin?
Always learn from others but stay on your own route.

Waar sta je over 5 jaar?
Over 5 jaar wil ik mijn eigen winkel in Amsterdam: binnen handbereik voor bezoekers van over de hele wereld. Dat lijkt me fantastisch!

Over Danielle Derksen
Na verschillende functies te hebben gehad in het bedrijfsleven en in de zorg, kiest Danielle Derksen uiteindelijk toch voor haar passie: mode. Via Qredits richt ze het modelabel ‘Dress me Dutch’ op waarvoor zij zelf de kleding ontwerpt. Danielle heeft 3 verschillende verkooppunten en een eigen webshop. In januari werd de eerste Dress me Dutch winkel geopend in het centrum van Arnhem.

Wil jij ook in aanmerking komen voor ondernemer van de maand? Of ken je iemand die hier volgens jou voor in aanmerking moet komen? Meld je dan nu aan bij Yellow Walnut en stuur ons een bericht.

Webinars

Thema's

Ontvang de nieuwsbrief