← Terug naar overzicht

Hoe creëer je noodzaak? – “Sell me this pen!”

Video van de week is een fragment uit de film ‘The Wolf of Wall Street’ van Martin Scorsese. In dit fragment wordt op mooie wijze de basis van het verkopen geïllustreerd: je kan nog zo’n mooi product of dienst hebben, pas als iemand de noodzaak ervan inziet zal deze ingaan op het aanbod. “Sell me this pen!”

De film is gebaseerd op het onstuimige leven van beursmakelaar Jordan Belfort, gespeeld door Leonardo DiCaprio die hiervoor een Golden Globe won. Wie is Jordan Belfort? In de jaren ’90 richtte hij het bedrijf Stratton Oakmont op, dat telefonisch handelde in penny stocks. Belfort werd snel schatrijk en hield er een extravagante levensstijl op na. In 1998 werd Belfort veroordeeld van beursfraude en witwassen. Hij verleende zijn assistentie aan de FBI en zat daardoor slechts 22 maanden in de gevangenis. Nog een leuk weetje: ‘the f-word’ wordt in de film maar liefst 506 keer gebruikt.

Meer inspirerende video’s en tips over ondernemen? Schrijf je dan nu in bij Yellow Walnut en ontvang elke week onze nieuwsbrief.

Webinars

Thema's

Ontvang de nieuwsbrief