← Terug naar overzicht

Ondernemer van de maand: Arjen Poot

Arjen Poot is oprichter van Pool Adventures. Dit bedrijf ontwikkelt decoratieve 3D producten en attracties voor zwembaden, campings, aquaria en themaparken. Zoals de ‘Ocean floors’, grafische matten die te bevestigen zijn op de muren en vloeren van zwembaden waardoor het net lijkt alsof je door de oceaan zwemt. Deze producten verkoopt Pool Adventures wereldwijd.

Waarom ben je gaan ondernemen?
Niets is leuker dan zelf een product bedenken en deze wereldwijd in de markt te zetten. Het geeft enorm veel voldoening als grote gevestigde partijen de door jou bedachte en ontwikkelde producten afnemen. In een grote organisatie krijg je dat niet zo snel voor elkaar, de time-to-market is dan een stuk langer en de kans is groot dat een initiatief onderweg strandt. Bovendien kan je als kleine organisatie gemakkelijk de werelddelen opzoeken waar groei zit, dat krijg je in een groot bedrijf niet zo snel voor elkaar.

Waarom ben je Pool Adventures begonnen?
In de markt waar wij opereren is een lange tijd niet aan innovatie gedaan. Onze producten zijn wereldwijd volkomen uniek en hebben een grote invloed op de beleving van bezoekers van hotel resorts en waterparken. Dit maakt het erg leuk om met eigenaren van dergelijke parken te discussiëren over rendementsplaatjes.

Wat wil je nog bereiken?
We zijn nog lang niet klaar, er zijn nog veel product-marktcombinaties te bedenken. We exporteren nu nog maar naar 15 landen en hebben dus nog een lange weg te gaan.

Wat is het leukste dat jij hebt meegemaakt als ondernemer?
Een aantal weken geleden hebben we met een team Bali bezocht en een campagne opgezet richting hotel resorts. We hebben veel klanten bezocht en een installateur mee op sleeptouw genomen naar een klant die een bestelling had geplaatst. Om de installateur te trainen moesten we de installatie zelf uitvoeren. Er zijn maar weinig mensen die op maandagochtend voor hun werk het zwembad in moeten duiken van een tropisch resort!

Zou jij door het sociaal akkoord sneller mensen in vaste dienst nemen of zou jij er voor kiezen mensen korter in dienst te houden?
Wij werken met freelancers die verantwoordelijkheid krijgen over 1 of meerdere landen. Deze medewerkers worden afgerekend op de behaalde omzet in dat gebied, en hebben zelf de vrijheid om eindklanten en distributeurs te benaderen. Door met freelancers te werken blijven we ook flexibel, we zullen dus niet zo snel mensen in vaste dienst nemen.

Wil jij ook in aanmerking komen voor ondernemer van de maand? Of ken je iemand die hier volgens jou zou moeten staan? Meld je dan nu hier aan bij Yellow Walnut en stuur ons een e-mail.

Webinars

Thema's

Ontvang de nieuwsbrief