← Terug naar overzicht

Natalja Nerden: “Ondernemerschap is het constante gevoel dat het nog beter kan”

Yellow Walnut Blog

Ondernemer Natalja Nerden studeerde fiscaal recht, maar is met e-commerce een hele andere weg ingeslagen. Inmiddels heeft ze met een businesspartner verschillende webshops die hard groeien. Onlangs hebben ze een nieuwe webshop geopend, genaamd Coinvert. Een online wisselkantoor om snel en veilig bitcoins te wisselen. “Bitcoin staat nog in de kinderschoenen en wij wilden er vanaf het begin bij zijn.”

Waarom ben je gaan ondernemen?
Tijdens mijn studie fiscaal recht, werkte ik op een advocatenkantoor. Ik droeg vaak panty’s, zoals alle dames op het kantoor. Omdat ik deze niet makkelijk online kon bestellen, kwam ik op het idee om Pantyshoppen.nl te starten. Ik vond dat zo ontzettend leuk dat ik mijn baan heb opgezegd. Ik moest mijzelf dwingen om mijn studie af te ronden, maar de keuze tussen ‘werken als fiscalist’ of ‘onafhankelijkheid en avontuur’ was snel gemaakt.

Inmiddels heb je een aantal webshops, hoe is Coinvert hierbij ontstaan?
Ik merkte dat de mogelijkheden voor mobiel betalen nog erg beperkt waren. Ik kwam bitcoin tegen en het greep mij direct. Mijn businesspartner heeft een handelsachtergrond. Waar ik opzoek was naar een oplossing voor mobiele betalingen, zag hij direct kansen om arbitrage handel te doen. Dit hebben wij toen volledig geautomatiseerd met een handelssysteem. In tegenstelling tot de beurs kan er, met dit handelssysteem, 24/7 worden gehandeld. Inmiddels hebben wij een front-end aan het systeem gemaakt, zodat ook klanten bitcoins bij ons kunnen kopen en verkopen.

Wat is de gedachte achter de onderneming Coinvert?
Dat de groei onafhankelijk is van het aantal uren in mijn dag. Bij Coinvert is het hele proces geautomatiseerd. Omdat ook de levering digitaal is, komt er niemand meer aan te pas. Alleen de klantenservice is bemand. Op deze manier kun je verder kijken naar mogelijkheden en uitbreidingen, in plaats dat je in de waan van de dag blijft.

Wat is de mooiste ervaring die jij meemaakt als ondernemer?
Hoogtepunten zijn toch wel het resultaat waar je hard en intensief naartoe werkt. Zo kan ik heel gelukkig worden als een nieuwe site live gaat of als we een nummer één plek op Google hebben. Er zit ontzettend veel werk in optimalisatie en het resultaat is van veel factoren afhankelijk. Het geeft een kick als het dan goed lukt!

Zijn er ook dingen die je lastig vindt aan het ondernemerschap?
Het constante gevoel dat het nog beter kan. Je blijft daardoor wel gefocust op betere resultaten. Maar het geeft mij ook een bepaalde onrust waardoor ik het lastig vind om te stoppen met werken aan het einde van de dag of avond. Je sluit nooit écht de deur achter je.

Welke tip zou je andere ondernemers meegeven om meer te kunnen groeien?
Wij hebben vanaf het begin al onze fysieke handelingen uitbesteed.  Daardoor hebben wijzelf onze handen vrij om te kijken naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Je kunt dan groot blijven denken, iets wat belangrijk is voor de groei van je onderneming.

Wat is jouw ondernemersmotto?
Doe iets wat je leuk vindt, want alleen dan kan je de allerbeste worden. Zo zijn wij ook met Coinvert begonnen. Wij waren gefascineerd door de nieuwe technologie en de onbeperkte mogelijkheden. Bitcoin staat pas in de kinderschoenen en wij wilden er vanaf het begin bij zijn.

Waar sta je over 5 jaar?
De webshops zijn onze enorm sterke basis en we groeien heel hard. Uiteindelijk zou bitcoin ook een wereldwijd betaalmiddel kunnen worden. Dan hebben we het alleen nog maar over bitcoin als munt, want met het protocol zijn de mogelijkheden echt onbeperkt. Zo zouden allerlei soorten eigendomsrechten peer-to-peer kunnen worden overgedragen zonder dat daar een bemiddelaar tussen zit. Als bitcoin ook maar een klein beetje waarmaakt van de potentie die het heeft, dan heeft dat al onze focus nodig. Ik zie ons dan over 5 jaar, als een internationaal bedrijf dat een breed pakket van diensten rond cryptocurrencies aanbiedt.

Wil jij ook in aanmerking komen voor ondernemer van de maand? Of ken je iemand die hier volgens jou voor in aanmerking moet komen? Meld je dan nu aan bij Yellow Walnut en stuur ons een bericht.

Webinars

Thema's

Ontvang de nieuwsbrief