← Terug naar overzicht

Unice Bergs: “IVY moet dé wasserette en stomerij van Amsterdam worden”

Yellow Walnut Blog

Omdat er, net als Unice Bergs, wel meer Amsterdammers niet in het bezit zijn van een wasmachine, besluit ze om een wasserette en stomerijservice te beginnen. Door het bieden van een flexibele service ontwikkelt ze een frisse wind in de wasserette en stomerij branche. Eentje die goed past bij de leefstijl van jonge volwassen anno nu.

Waarom ben je gaan ondernemen en wat is de gedachte achter jouw onderneming?
Ik werkte voorheen als marketeer bij de publieke omroep. Dit is nogal een logge organisatie met veel bureaucratie. Ik had behoefte aan wat meer dynamiek in mijn loopbaan. Destijds woonde ik op de gracht, in een huis zonder ruimte voor een wasmachine. Om mijn was te doen moest ik elke keer naar de wasserette, heel onhandig. Zo is het idee voor IVY ontstaan. Toen mijn contract in 2011 niet werd verlengd heb ik de gok gewaagd en ben ik mijn eigen bedrijf begonnen. Met een microfinanciering krediet van Qredits verhuisde IVY twee jaar geleden naar een winkelruimte en heb ik inmiddels zes werknemers in dienst.

Hoe onderscheidt IVY zich van andere wasserettes en stomerijen?
Wij bieden een goede service voor zowel particulieren als bedrijven. Binnen 24 uur kun je je was laten ophalen, reinigen en laten thuisbezorgen. Of nog dezelfde dag, voor een ander tarief. Alles gaat volledig online, maar betaling aan de deur is ook mogelijk als je dat wilt.

Wat is de mooiste ervaring die jij hebt meegemaakt als ondernemer?
Ik ben vanuit huis begonnen, maar om door te kunnen groeien had ik meer ruimte nodig. Ik was toen erg blij om de overstap te kunnen maken naar een bedrijfspand. Vergunningen had ik niet nodig, maar het pand moest wel geschikt zijn om te laden en lossen. Door de crisis is er veel leegstand in Amsterdam, dus een geschikt pand was zo gevonden.

Zijn er ook dingen die je lastig vindt aan het ondernemerschap?
Administratie. Hoe beter het met je zaak gaat, hoe meer uren je eraan kwijt bent. Gewoon een vervelend klusje, maar wel een leerproces. Gelukkig gaat het me steeds beter af.

Welke tip heb jij voor andere ondernemers om meer te kunnen groeien?
Zorg ervoor dat  je feeling heb met de markt, luister goed naar je klanten en kijk nog beter naar je concurrenten. Focus op je core business! Doe niet alles zelf, maar besteed dingen uit.

Wat is jouw ondernemersmotto in 1 zin?
Make it work.

Waar sta je over 5 jaar?
Over 5 jaar ben ik zeker nog bezig met IVY. De afgelopen twee jaar ben ik voor een groot deel bezig geweest met het opbouwen van mijn klantenbestand en het organiseren van de werkzaamheden. Nu ga ik werken aan het op de kaart zetten van IVY. De komende tijd wil ik mijn naamsbekendheid verhogen en onze service nog verder uitbreiden. IVY moet dé wasserette van Amsterdam worden!

Over Unice Bergs
Unice Bergs (36) studeerde economie en is haar loopbaan begonnen als marketeer. Toen haar contract niet werd verlengd nam ze de gok en richtte de wasserette IVY op. Met steun van Qredits is ze verhuisd naar een winkelruimte en heeft inmiddels zes mensen in dienst. Ze werkt hard aan de toekomst van IVY.

Wil jij ook in aanmerking komen voor ondernemer van de maand? Of ken je iemand die hier volgens jou voor in aanmerking moet komen? Meld je dan nu aan bij Yellow Walnut en stuur ons een bericht.

Webinars

Thema's

Ontvang de nieuwsbrief