← Terug naar overzicht

Ondernemers van de week: Meeboer (22), Willard, (23 ) en Martin (22)

Ondernemers Daniel Meeboer, Neal Willard en Guido Martin startten tijdens hun opleiding de organisatie Creating Water Foundation; een organisatie om met vernieuwende, duurzame projecten in Peru, in de woestijn drinkwater op te vangen uit de mist en onbruikbare woestijn grond weer groen en productief te maken. Al snel begon het eerste project vaart te krijgen en besloten Daniel en Neal om hun opleiding niet af te maken maar zich volledig op hun onderneming te richten. Guido maakte ondertussen zijn opleiding bouwkunde aan de TU Delft af om zich vervolgens bij Daniel en Neal aan te sluiten. De drie ondernemers willen innoveren en markt veroveren op een duurzame manier en zijn niet bang om risico te nemen.

Waarom zijn jullie met Creating Water Foundation begonnen?


We zijn ons bedrijf gestart omdat we zagen dat dingen beter kunnen. Vaak worden global issues top-down benaderd. Wij geloven dat zulk soort problemen bottom-up benaderd dienen te worden. Je kunt pas echt structurele verandering brengen door dat te doen in samenwerking met de mensen die het echt nodig hebben.

Jullie zijn vrij jong als ondernemers begonnen. Welke fouten hebben jullie in het begin gemaakt?


Toen we net begonnen, dachten we alles zelf te kunnen, zelf uit te voeren en te moeten controleren. Inmiddels hebben we geleerd dat het heel waardevol kan zijn om samen te werken met experts uit verschillende sectoren. De hulp en bijdrage van deze individuen of organisaties zijn onderhand onmisbaar voor onze organisatie geworden.

Welke tip hebben jullie voor andere ondernemers?
Wees als organisatie open en eerlijk naar iedereen. Het maakt niet uit of dat klanten, leveranciers of investeerders zijn. Transparantie zorgt voor duidelijkheid. Duidelijkheid voor jouzelf, jouw organisatie en de omgeving. Zo weet iedereen waar hij aan toe is.

Waar staan jullie over 5 jaar? 
Over 5 jaar beheren wij in Zuid-Amerika verschillende projecten. Op een volledig duurzame manier wordt voldoende voedsel en water geproduceerd voor en door de lokale bevolking. De methodes om dit te bewerkstelligen gaan wij open source beschikbaar maken en laten zien. Ook willen wij openbare plekken creëren om de kennis beschikbaar te maken voor iedereen die dat wil!

Hoe kunnen andere ondernemers jullie helpen jullie doel te bereiken?
Momenteel zijn we heel druk bezig met de voorbereiding van het Tacna Project in Peru en de financiering hiervan. Met dit project gaan we o.a. schoon drinkwater creëren door mistwater op te vangen en nutteloos woestijngrond weer groen en productief maken. Wij zijn aspecten van ons project aan het testen en blijven constant nieuwe innovaties zoeken om te implementeren in ons project. In de loop van 2014 willen wij ons project gaan starten in Peru. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die met hun talent en/of expertise kunnen bijdragen aan ons project. Ideeën, suggesties, contacten en verwijzingen zijn allemaal welkom!

Over Daniel, Neal, Guido en Creating Water Foundation
Vanaf 2010 hebben de 3 ondernemers verschillende educatieve sportprojecten opgezet in verschillende landen in Midden-en Zuid-Amerika. Die projecten draaien nog steeds. Na de opstart fase van de projecten zijn Daniel en Neal de HBO opleiding ‘Small business & Retail management’ begonnen om op die manier meer kennis op te doen rond het ondernemen. Tijdens deze opleiding zijn zij de organisatie (Creating Water Foundation) gestart, waarop ze hun studie zijn gestaakt. 

Wil jij ook in aanmerking komen voor ondernemer van de maand? Of ken je iemand die hier volgens jou voor in aanmerking moet komen? Meld je dan nu hier aan bij Yellow Walnut en stuur ons een bericht.

Webinars

Thema's

Ontvang de nieuwsbrief