← Terug naar overzicht

Ontdek hoe online contact tools het verschil maken voor ondernemers

Persoonlijk contact is belangrijk bij ondernemen. Contact met jouw klant, met medewerkers, of contact met een partner. Maar het kost wel reistijd. Telefoneren kost minder tijd, maar voor echt persoonlijk contact voldoet het niet altijd. Online contact tools bieden een oplossing. Wel persoonlijk contact, maar niet de reistijd. Efficiënt en persoonlijk.

Persoonlijk contact is waardevol en kan efficiënt via online contact tools
Maak altijd de afweging om ergens echt heen te gaan, de auto in te stappen, of te bellen. Voor- en nadelen, afwegen dus. Liefst zie je iemand persoonlijk, maar het kost veel tijd, met name reistijd. Zeker met de files in Nederland. Niet efficiënt dus. Maar wel persoonlijker.

Hoe mooi zou het zijn als je toch persoonlijk contact kan hebben op die momenten dat je denkt dat dit beter is, met een klant, medewerker(s) of een partner, zonder de reistijd die dit kost. Het kan, al lang, maar nog te weinig wordt het gedaan. Via online contact tools als Skype, Google Hangouts of via online vergader tools. Toch persoonlijk contact, weliswaar via een webcam, maar persoonlijker dan via de telefoon. Door gebruik van online contact tools heb je geen reistijd en het scheelt fors in gereden kilometers, dus goed voor het milieu. Natuurlijk is in bepaalde gevallen echt persoonlijk contact nog beter, maar het inzetten van online contact tools kan in veel gevallen prima werken. Je kan meer afspraken aan in minder tijd, en meer afspraken persoonlijker maken. En die efficiëntie wordt voor ondernemers steeds belangrijker.

Het gebruik van online contact tools voor met name webinars neemt al sterk toe en dit zal ook blijven toenemen, aldus een onderzoek dat in 2012 is uitgevoerd door Frost & Sullivan . Zij voorzien een jaarlijkse groei van 15% van het gebruik van webinars. Hierdoor wennen mensen aan de mogelijkheden van online contact tools waardoor de stap naar 1 op 1 contact via online contact tools ook zal toenemen.

Probeer het eens en kies de voor jou juiste online contact tool uit
Wil je 1 op 1 dan is  Skype prima, tenminste als je niet nog een presentatie wil laten zien. Veel aanbieders bieden voor kleine meetings (1 op 1, of 1 op 2) een gratis versie aan, zoals Webex, Spreed en Anymeeting. Voor professioneler gebruik zijn betaalde versies van partijen als Gotomeeting, Webex of Spreed geschikt. Veel functionaliteit en met grote groepen tegelijkertijd te gebruiken. Dan is er ook nog het Nederlandse Idiligo, een online contact tools die met name geschikt is voor accountmanagers bij 1 op 1 gesprekken met klanten. Van de online contact tools is Google Hangouts geschikt voor instant en informeler overleg. En dan zijn er onder de online contact tools nog de collaboration tools als Adobe Connect en IBM’s SmartCloud. Check ook het dossier Cloudtools voor een overzicht van verschillende oplossingen. Veel aanbieders en ongetwijfeld een trend die steeds meer toegepast zal worden, ook bij ondernemen.

Online contact tools zijn  goed om in te zetten door en voor ondernemers. Wel persoonlijk contact, maar niet de reistijd. Efficiënt en persoonlijk. Benut de mogelijkheden en doe er je voordeel mee!

Wil je eens zien wat allemaal kan met online contact tools? Doe dan eens mee aan een  online training van Yellow Walnut om het in de praktijk te zien.

Webinars

Thema's

Ontvang de nieuwsbrief