Juridische vraag

Heb jij een juridische vraag over bijvoorbeeld een overeenkomst of een conflict, maar schakel je vanwege de kosten geen jurist in? Als ondernemer heb je dagelijks te maken met juridische zaken en de hulp van een jurist kan jou helpen voorkomen dat je in een juridisch conflict terechtkomt.

 
Juridische vraag stellen aan juristen

Juridische vraag

Juridische vragen? Schakel online deskundig juridisch advies in

Een juridische vraag kan uiteenlopen, van vragen over overeenkomsten tot een vraag over een wanbetaler. Een antwoord op een juridische vraag via advocaten of juristen is over het algemeen duur. Daarom zoeken veel ondernemers het antwoord zelf op, bijvoorbeeld via het internet. Maar deze is niet toegepast op jouw situatie en wetswijzigingen worden hierin niet altijd meegenomen. Een juridische vraag zelf uitzoeken kan dus risico’s met zich mee brengen. Om deze risico’s te vermijden is het verstandig om deskundig juridisch advies te vragen.

 

Wie schakel je in voor juridisch advies

Heb je een juridische vraag en wil je deskundig advies, dan zijn er de volgende mogelijkheden: Advocaat: deze is bevoegd om procedures te voeren. Voor een juridische vraag is het inschakelen van een advocaat niet noodzakelijk en de kosten liggen hoog. Tarieven van advocaten liggen in de regel tussen de €150,- tot € 350,- per uur. Rechtsbijstandsverzekering: verzekert jou van juridische bijstand bij een conflict. De premie is afhankelijk van jouw dekking en verschilt per verzekeraar. Bij het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering moet je dus goed opletten of je een goede dekking hebt als ondernemer. Jurist: kun je bij terecht voor een juridische vraag, geeft juridisch advies en kan een procedure voeren. Hierbij moet je er wel rekening mee houden, dat bij bepaalde procedures een advocaat ingeschakeld dient te worden. Net als bij een advocaat liggen de kosten van een jurist hoog, in de regel tussen de € 125,- tot € 250,- per uur. Rechtshulp: vanuit de overheid is er rechtshulp geregeld, je kunt met een juridische vraag terecht bij het Juridische Loket. Dit is kosteloos en een basisvoorziening, maar beantwoord geen vragen omtrent het uitoefenen van een zelfstandig beroep of bedrijf. Dit betekent dat je als ondernemer meestal niet wordt geholpen met een juridische vraag.

Betaalbaar juridisch advies

Yellow Walnut helpt jou bij een juridische vraag, op een nieuwe manier en anders dan de traditionele juristen doen. Doordat je ons team van juristen deelt met collega ondernemers en wij geheel online of telefonisch advies verlenen, kan dit al vanaf €39,- per maand. Het maakt bij Yellow Walnut niet uit of je één juridische vraag hebt of meerdere, je betaalt niet meer dan het vaste maandbedrag. Leg jouw juridische vraag voor aan ons team van juristen en ontvang deskundig juridisch advies die past bij jouw situatie.

 

Ga hier naar Yellow Walnut Legal voor meer informatie.

 

 

Overeenkomst van Opdracht | Huurcontract | Samenwerkingsovereenkomst | Arbeidsovereenkomst


Yellow Walnut uitgelicht in de pers door: