Yellow Walnut lanceert Online Starterstraining met Rabobank e.a.

Geplaatst op 31 okt 2013

De Online Starterstraining voor ondernemers is vandaag live gegaan via de website www.starterstraining.nl. Met behulp van deze training kunnen startende ondernemers zich onbeperkt en via een online en interactieve e-learning omgeving en live sessies in korte tijd laten trainen om goed voor zichzelf te beginnen. Hiermee kunnen de 120.000 ondernemers die jaarlijks starten online en persoonlijk begeleid worden bij de uitdagingen in hun eerste jaren. 

 

Succeskansen ondernemers verhogen
Yellow Walnut is, samen met het platform voor starters Wijstarten.nl, initiatiefnemer van deze doorlopende online training. De reden voor de oprichters van Yellow Walnut en Wijstarten.nl om de Online Starterstraining op te zetten is om het percentage startende ondernemers dat stopt naar beneden te brengen. Momenteeel stopt 30% van de startende ondernemers al binnen het 1ste jaar. En 60% is binnen 3 jaar gestopt. Per 1 januari 2014 vallen daarbij ook nog eens de fysieke voorlichtingsbijeenkomsten van de Kamer van Koophandel voor starters weg. De Online Starterstraining wil dit gat opvullen en daarmee het ondernemerschap in Nederland verder helpen.

 

Landelijk en gezamenlijk initiatief
De training wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal toonaangevende partijen op het gebied van ondernemerschap, zoals Rabobank, het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom, Qredits, Alfa accountants en adviseurs, Spotzer, Young Startup, Sandd, en NICO Notarissen. De starterstraining is daardoor de eerste breed gedragen training voor startende ondernemers die volledig online te volgen is en tegelijkertijd ook interactief is.

 

Ook organisaties als PZO en ONL steunen de Online Starterstraining.

 

Esther Raats – Coster, voorzitter Platform Zelfstandige Ondernemers zegt over de Online Starterstraining: "Juist ondernemers staan garant voor innovatie en groei. PZO ondersteunt iedere starter om deze training te doorlopen. Ondernemen is een vak. Een gedegen voorbereiding om als zzp'er te starten moedigt PZO zeer aan."

 

En Hans Biesheuvel, initiatiefnemer ONL voor ondernemers laat desgevraagd het volgende weten: "De Online Starterstraining komt op het juiste moment. In een tijd dat de economische groei in Nederland achter blijft ten opzichte van onze buurlanden. Een passende en eigentijdse oplossing om startende ondernemers snel goed op weg te helpen".

 

Door experts en ervaren ondernemers, in 10 online sessies 
De modules zijn praktijkgericht en worden verzorgd door experts van landelijke bedrijven, instellingen en ervaren ondernemers. Hierdoor krijgen startende ondernemers direct bij de start van hun bedrijf toegang tot een breed en relevant kennisnetwerk en mogelijkheid op antwoorden op maat. De startende ondernemers worden binnen twee weken getraind in 10 modules over de belangrijkste thema’s bij het starten van een onderneming. Daarnaast kunnen ze direct aan de slag met de onderwerpen en andere ondernemers via een e-learning omgeving.?

 

De Online Starterstraining is te volgen via www.starterstraining.nl.