Babyliss/Princess

Aad Ouborg (Vlissingen, 1959) wordt in 1983 importeur van BaByliss, een Frans merk in beauty- en haarverzorgingapparatuur. Hij zoekt de samenwerking met sterren als Patricia Paay, de Dolly Dots, Linda de Mol en René Froger die zijn producten promoten. Binnen tien jaar staat BaByliss in Nederland op nummer één in de markt van verzorgingsproducten. In juli 1994 verkoopt Ouborg BaByliss en introduceert hij een nieuw merk: Princess Household Appliances. Met dit bedrijf in klein huishoudelijke apparatuur wordt hij  wereldwijd de grootste aanbieder van chromen huishoudelijke apparaten. Aan de basis van de opmars van Princess ligt opnieuw de verbinding die Ouborg legt tussen zijn producten en de wereld van glitter, glamour en showbizz. Een gevleugelde uitspraak van oprichter Ouborg is “Ondernemen is entertainen”.

 

Ouborg Group

Aad Ouborg verkoopt Princess eind 2009. Hij blijft actief met de bedrijven van de Ouborg Group, zoals Princess Traveller, Princess Sportsgear, Princess Hotels, Princess Entertainment, Ouborg Monumenten Vastgoed en Real Estate Overseas. Samen met zijn zoon Tim en dochter Florentine zet hij opnieuw twee nieuwe merken in de internationale markt: Princess Traveller, met reistassen en innovatieve, luxe, lichtgewicht koffers en Princess Sportsgear, met een assortiment van onder andere hockeysticks, schoenen, tassen en sportkleding.

 

Aad Ouborg is ambassadeur van onder andere NTCC, MB4, FCN en Bizworld. Hij is eveneens actief voor o.a. het Fonds Slachtofferhulp. Sinds oktober 2013 is Aad Ouborg minister van Buitenland & Export in het schaduwkabinet van ONL voor Ondernemers. Hij ziet dit als een mooie gelegenheid om zijn visie op ondernemerschap uit te dragen.

 

Voor meer informatie:

www.ouborggroup.com

www.princesstraveller.com

www.princesssportsgear.com