Trainer Ruud Hendriks

Ruud Hendriks is een van de grondleggers van  commerciële radio en televisie in Nederland. Medio jaren 80 schreef hij de business plannen voor o.a Sky Radio, Radio 10, RTL4 en RTL5. Al deze stations richten zich in eerst instantie vanaf het buitenland op Nederland.

 

Ruud was de eerste programmadirecteur van RTL Nederland en verliet de organisatie toen hij benoemd werd tot Managing Director van NBC Europe in Londen. Hij reorganiseerde er fors en vormde NBC Superchannel om tot CNBC Europe.

 

Joop van den Ende en John de Mol vroegen Hendriks in 1993 hun TV productiebedrijf Endemol internationaal uit te bouwen. Hendriks was als lid van de Raad van Bestuur medeverantwoordelijk voor de groei van 3 naar 18 landen. Hij was betrokken bij de beursgang, 28 overnames en ook verantwoordelijk voor alle interactieve en online diensten van de grootste onafhankelijke TV producent in Europa.

 

In 1996 functioneerde hij kortstondig als CEO bij het door hem en John de Mol bedachte Sport 7 dat de TV rechten voor het Nederlandse voetbal had gekocht. Sport 7 staakte - na veel maatschappelijke onrust – al na 4 maanden uitzenden z'n activiteiten.

 

In 2000 werd Endemol verkocht aan Telefonica. Hendriks vertrok er een jaar later.

In de daarop volgende jaren was hij o.a. aandeelhouder van Radio Nationaal en SLAM!FM en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Radio 538, UBF en van het bestuur van de Stichting het Nieuwe Parool.

 

Tussen 2007 en 2009 was hij mede-eigenaar van Het Gesprek, een TV zender die zich richtte op een hoogopgeleid publiek.

 

Tegenwoordig is hij commissaris bij Eyeworks,Theodoor Gilissen Bankiers en lid van de Raad van Advies van o.a (reclamebureau) BSUR. Hendriks is ook lid van de Raad van Toezicht van het Frans Hals Museum, presenteert freelance voor BNR NIeuwsradio en schrijft een column voor Emerce. Daarnaast spreekt hij regelmatig op evenementen over innovatie, media en ondernemen.

 

Ruud Hendriks is co-founder van Startupbootcamp Global, een accelerator die elk jaar in 8 landen en 9 steden in totaal 140 startende ondernemingen intensief begeleidt.

 

Ruud Hendriks is getrouwd met Annemieke van der Mast en woont in Amsterdam.

 

Op maandag 24 maart van 16:30 - 17:30 uur geeft Ruud Hendriks een gratis inspiratiesessie. Deze online sessie wordt door Yellow Walnut in samenwerking met de Online Starterstraining georganiseerd. 

 

Meer Ruud Hendriks: