← Terug naar overzicht

4 tips om Prezi effectief te gebruiken

Prezi is een goede tool voor jou als ondernemer om indruk te maken op klanten of investeerders en om jouw publiek gedurende de hele presentatie geboeid te houden.
Niet alleen ziet je presentatie er indrukwekkend uit, je geeft ook nog een belangrijke boodschap mee; dat je voorop loopt en met de tijd meegaat!

Prezi is dus een mooie tool om mee te werken, mits het op een goede manier wordt gebruikt. Hoe kun je er voor zorgen dat jij een effectieve Prezi presentatie maakt? 4 punten waar je op kunt letten bij het maken van jouw Prezi presentatie:

1. Een veel gemaakte fout bij het gebruik van Prezi is dat er te veel onnodig wordt ingezoomd, uitgezoomd en geroteerd. Het is een leuke functie van Prezi, maar de truc is om dit niet te overdrijven. Als je de zoomfuncties en rotaties niet op een juiste manier toepast haakt je publiek namelijk al snel af.

2. Het inzoomen en uitzoomen kan juist wel makkelijk gebruikt worden om overzicht te creëren in de presentatie. Geef de opbouw aan in je presentatie. Laat zien waar je bent in de presentatie door in te zoomen op hetgeen je gaat behandelen en vervolgens weer uit te zoomen op het grote geheel (zie de teaser hieronder). Dit bevordert een natuurlijke manier van leren, waardoor het publiek je presentatie beter zal onthouden.

3. Zorg ervoor dat je niet te veel tekst in je Prezi zet, maar juist werkt met plaatjes. Het invoegen van afbeelding en video’s in je presentatie is nog nooit zo makkelijk geweest (zie het filmpje hieronder voor een voorbeeld), hiermee zal je publiek meer geboeid blijven dan met het voorlezen van een stuk tekst.

4. Gebruik niet te veel bulletpoints in je presentatie. Prezi maakt het juist mogelijk om door middel van diagrammen je punten veel leuker en overzichtelijker te brengen. Speel hier eens mee!

 

Wil jij een verpletterende indruk maken met jouw Prezi? Houd bovenstaand lijstje dan bij de hand. In het volgende filmpje zie je hoe een overzichtelijke Prezi eruit kan zien en wat de mogelijkheden zijn van Prezi.

 

Wil jij ook je eigen Prezi presentatie? Schrijf je dan nu hier in voor de online training Prezi: in de 3 uur jouw eigen Prezi presentatie op 2 september.

Webinars

Thema's

Ontvang de nieuwsbrief