← Terug naar overzicht

5 redenen om te kiezen voor een Prezi presentatie

Wil jij met je bedrijf succesvol zijn? Dan is het belangrijk dat je boeiende, strakke presentaties kunt geven. Prezi is een goed hulpmiddel waarmee je deze indrukwekkende presentaties kunt maken. Hieronder uitgelegd waarom je ook kan kiezen voor een Prezi maken in plaats van het gebruik van een andere presentatietool.

Wat is Prezi?

Voor degene die nog niet zo goed begrijpen wat een Prezi presentatie precies is een korte uitleg: Prezi is een online presentatietool waarmee je dynamische Prezi presentaties kunt maken. Je kunt het vergelijken met een groot schilderdoek waarop je je Prezi presentatie als een soort mindmap overzichtelijk plaatst. De kernboodschap staat vaak in het midden en de sub onderwerpen er omheen. Je kunt inzoomen op ieder gewenst onderdeel van de Prezi presentatie en weer uitzoomen om het grote geheel weer te laten zien. Met een Prezi presentatie kan je dus overzicht creëren van alle relevante aspecten van een probleem of onderwerp. Doordat je geen lineaire, puntsgewijze presentatie hebt, maar een beeldend, overzichtelijk verhaal is een Prezi presentatie boeiender om naar te kijken en wordt de inhoud beter onthouden dan bij een PowerPoint presentatie .

De online tool wordt steeds populairder. Medio 2013 passeerde de dienst de grens van 20 miljoen gebruikers. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van het aantal gebruikers het jaar ervoor.

Waarom Prezi gebruiken?

Dit zijn de 5 belangrijkste redenen waarom ondernemers kiezen voor een Prezi presentatie:

1) Prezi prikkelt: De nr 1 reden waarom mensen kiezen voor Prezi is omdat een Prezi presentatie gewoonweg leuker is om naar te kijken. Prezi is innovatief en ziet er gelijk indrukwekkend uit. En door de goede, overzichtelijke structuur wordt de Prezi presentatie ook nog eens beter onthouden.

2) Prezi werkt altijd en overal: Prezi werkt online. Je kunt dus op ieder moment, waar je ook bent aan je Prezi presentatie werken. En ga je naar een plaats waar geen internet is, dan kun je je Prezi presentatie gemakkelijk downloaden en ook offline presenteren.

3) Prezi & Het Nieuwe Werken: Prezi is helemaal aangepast aan het nieuwe werken. Je kunt met verschillende mensen tegelijk aan één Prezi presentatie werken terwijl je op afstand van elkaar bent. Ook kun je met behulp van Prezi Meetings op afstand jouw Prezi presentatie presenteren en mensen meenemen in jouw verhaal.

4) Mindmappen: Prezi is een ideale tool om je ideeën te mindmappen. De mindmap staat online en kan ieder moment worden bekeken en worden aangevuld.

5) Prezi-Pitch: Met Prezi kun je een indrukwekkende pitch maken van jouw product of dienst. Je hebt gelijk de aandacht! Niet alleen kun je Prezi gebruiken bij het presenteren van je pitch, je kunt jouw Prezi-pitch ook heel makkelijk verwerken op jouw website. Zo kun je op een innovatieve manier laten zien wie jij bent en waar jouw bedrijf voor staat.

Hoe ga jij je Prezi presentatie inzetten om jouw bedrijf een boost te geven?

Wil jij ook je eigen Prezi presentatie? Schrijf je dan nu hier in voor de online training Prezi: in de 3 uur jouw eigen Prezi presentatie op 2 september.

Webinars

Thema's

Ontvang de nieuwsbrief