← Terug naar overzicht

Ondernemer van de maand: Christaan Henny

In dit interview met ondernemer Christiaan Henny gaat het over zijn idee voor het verbeteren van studiegewoonten, hoe eFaqt hier is uitgekomen en hoe deze tool niet alleen zijn eigen probleem heeft opgelost maar nu ook duizenden anderen helpt. Door het blijven ontwikkelen moet dit ook steeds grotere aantallen mensen gaan helpen.


Waarom ben je gaan ondernemen?
Ondernemer worden was ik eigenlijk helemaal niet van plan, het idee van eFaqt ontstond omdat ik mijn studiegewoonten wilde verbeteren. Leren is altijd een probleem voor mij geweest. Slechte concentratie en dyslexie zorgden ervoor dat ik altijd met de hakken over de sloot ging. Ik kon uren bezig zijn en dan achteraf denken: wat heb ik nou eigenlijk al die tijd gedaan? Ik heb er niets van opgestoken!

Op de universiteit ging het zo slecht dat ik hulp kreeg van een studiecoach. Die gaf me een aantal gouden tips die ik heel goed ben gaan implementeren in mijn studie en ineens schoten de resultaten omhoog, ik haalde zo een schooljaar in! Ik merkte echter dat het me veel tijd en energie kostte om die trucjes uit te voeren, dus wilde ik een tool ontwikkelen die me hielp om ze in te plannen. Zo ontstond het idee voor eFaqt. Eerst voor mezelf maar al snel realiseerde ik me dat ik niet de enige was met dit probleem. Toen ben ik het gaan uitwerken tot een online tool. En ja, dan wordt je ineens een ondernemer genoemd. Nu ik het eenmaal ben, vind ik het ontzettend leuk en wil ik er ook zeker mee doorgaan!

Wat maakt het ondernemen leuk voor jou?
Het leukste is natuurlijk dat de tool die ik voor mezelf bedacht heb, ook echt werkt. Dat geeft een kick: ik heb mijn hele leven een probleem gehad en nu heb ik het opgelost. En wat nog belangrijker is: ik heb het ook voor duizenden anderen opgelost. Ik geniet dan ook ontzettend van de reacties van gebruikers die zeggen dat ze hierdoor eindelijk geslaagd zijn of ineens het beste cijfer van de klas hebben.

Zijn er dingen die je in de opzet van eFaqt achteraf beter anders had kunnen doen?
Ik had eerder productontwikkelaars moeten aannemen. Ik ben heel lang zelf doorgegaan met het ontwikkelen van het product, naast andere werkzaamheden. De uitdaging van het ondernemen is om zo snel mogelijk zo groot mogelijk te worden maar door te lang te wachten met het aannemen van professionals voor de ontwikkeling van het product, heeft het een vertraging opgelopen.

Wat hoop je met eFaqt te bereiken in de toekomst?
De duizenden mensen die we nu helpen beter te leren, dat moeten er een miljoen worden. Beter gezegd, dat gáán er een miljoen worden. De vraag is alleen wanneer. Ik hoop wel binnen een aantal jaar. Daarnaast hoop ik dit product breder uit te werken. Ik wil een tool ontwikkelen die je helpt alles te onthouden wat je wilt: van iets wat je op tv ziet tot iets wat je leest in een boek. En dan niet dat je dat tijdelijk opslaat, maar dat je het ook echt goed onthoud. Er zijn heel veel dingen die ik interessant vind maar ik zou me wel graag verder specialiseren in het onderwijs en daar invloedrijk worden.

Welke ondernemers zie jij als je grote voorbeeld?
Ik kijk op tegen ondernemers die altijd hun eigen product zijn blijven ontwikkelen, zoals Steve Jobs. Dat wil ik zelf ook blijven doen. Er zijn ondernemers die na verloop van tijd vanuit hun torentje toekijken hoe hun werknemers nieuwe dingen verzinnen. Maar het is juist gaaf als je door blijft gaan met het product waar je ooit mee begonnen bent, waar je altijd enthousiast over bent geweest. Zo hoop ik met mijn producten invloedrijk te worden op onderwijsgebied en zo vooral heel veel mensen te helpen.

Over Christiaan Henny
Christiaan Henny (28) is de oprichter van eFaqt, een online tool die gebruikers helpt hun studiegewoonten te verbeteren. Hij studeerde Technische bedrijfskunde in Groningen en heeft inmiddels 18 medewerkers in dienst.

 

Wil jij ook in aanmerking komen voor ondernemer van de maand? Of ken je iemand die hier volgens jou voor in aanmerking moet komen? Meld je dan nu hier aan bij Yellow Walnut en stuur ons een bericht.

Webinars

Thema's

Ontvang de nieuwsbrief