← Terug naar overzicht

Ondernemer van de week: Philip Lamers

Yellow Walnut Blog

Tijdens zijn studie merkte Philip dat hij liever afwijkt van de gebaande paden en hij besluit zijn hart te volgen. Hij kiest voor een carrière als ondernemer in de entertainmentindustrie. Pas 24 jaar oud, maar nu al directeur van evenementenlocatie Gooiland in Hilversum: een monumentaal pand met een theater, diverse zalen, café en een hotel. Zijn droom? “Een van de belangrijkste evenementlocaties van Nederland worden!”

Waarom ben je gaan ondernemen?
“Tijdens mijn studie ging alles letterlijk en figuurlijk volgens het boekje. Ik merkte al gauw dat dat helemaal niet bij mij past. Ik denk het vaak het beter te weten, misschien een beetje arrogant. Een 9-tot-5-baan is absoluut niet voor mij weggelegd. Een evenement is voor mij meer een leuke hobby waar ik al mijn energie insteek, het voelt voor mij niet als werk.”

Hoe ben je begonnen bij Gooiland?
“Samen met een vriend organiseerden wij beneden al enige tijd clubfeesten, maar het grootse deel van de tijd stond het pand leeg. Zonde, want het is zo’n prachtige locatie! Ik ben naar de eigenaar gestapt en vertelde hem dat ik Gooiland nieuw leven wilden inblazen. Hij deelde mijn visie en ik ben toen de zalen en later het theater gaan verhuren. Het gaat goed, het is inmiddels zo druk dat ik personeel heb moeten aantrekken.”

Wat maakt de locatie zo bijzonder?
“Gooiland is een rijksmonument en compleet gerenoveerd. Je kunt hier een evenement zo klein of zo groot maken als je zelf wilt. Ook kun je hier terecht om te ontbijten, lunchen, dineren en zelfs overnachten. Bijzonder aan het theater is de ‘kleine grote zaal’. Er is plek voor 750 bezoekers, maar de ruimte voelt toch intiem aan. Vooralsnog organiseren we voornamelijk congressen en seminars, maar Gooiland als theaterlocatie wordt langzaam door de markt opgepakt. Ik wil de oude glorie van deze locatie herstellen. Mijn droom is om Gooiland een van de belangrijkste evenementlocaties van Nederland te maken.”

Wat is het leukste evenement dat je hebt georganiseerd?
“Elk evenement is weer anders, het belangrijkst voor mij is de klant een goed gevoel geven. Een tevreden klant, dát is voor mij een geslaagd evenement. Dat betekent dat je soms goed moet doorvragen: wat is de vraag achter de vraag?”

Wat is jouw tip voor beginnende ondernemers?
“Je moet niet gaan ondernemen voor het geld, maar omdat je het leuk vindt. Anders houd je het niet vol. Als je al je energie ergens in stopt, dan komt het vanzelf goed. Erken je eigen kracht, maar ook je beperkingen. Win advies in als je ergens tegenaan loopt. En pas dan je keuzes weer aan.”

Over Philip Lamers
Phillip Lamers merkte al vrij snel dat studeren niet voor hem is weggelegd. Hij trekt liever zijn eigen plan en specialiseert zich als ondernemer in eventmanagement. Via zijn entertainmentbureau 2-bookings start hij twee jaar geleden als exploitant van evenementenlocatie Gooiland. Als directeur houdt hij zich bezig met de exploitatie van de locatie, het aansturen van personeel en de strategische koers van de organisatie.

 

Wil jij ook in aanmerking komen voor ondernemer van de maand? Of ken je iemand die hier volgens jou voor in aanmerking moet komen? Meld je dan nu hier aan bij Yellow Walnut en stuur ons een bericht.

Webinars

Thema's

Ontvang de nieuwsbrief