Incasso kosten

Heb jij te maken met een klant die niet betaalt? Of kan jij zelf jouw leverancier niet betalen? Dan kan jij te maken krijgen met incasso kosten. Om de kosten te beperken en te weten welke rechten jij hebt helpt het om goed te weten hoe je dit aanpakt. Yellow Walnut Legal helpt jou hier op een laagdrempelige manier bij. Al vanaf €39  per maand altijd toegang tot juridisch advies, ook voor hulp bij incasso kosten. Meld je nu aan en binnen 5 minuten krijg je toegang tot je eigen huisjurist.

 
Nu Aanvragen

incasso kosten

Hoe ga je als ondernemer om met incasso kosten?

De kosten die jij als schuldeiser maakt om een geldvordering te innen van een klant die niet uit eigen beweging betaalt, zijn de incasso kosten. Voor buitengerechtelijke incasso kosten is een wettelijke regeling. Hierbij zijn de kosten een percentage van de rekening, waarbij het minimum bedrag aan kosten € 40 is. Als jouw klant een bedrijf is kan je hier van afwijken in de overeenkomst die jij met jouw klant opstelt. Heb jij hierover niets opgenomen in de overeenkomst dan geldt de wettelijke regeling.

 

Zorg ervoor dat je voor jezelf een standaard proces klaar hebt staan bij het omgaan met niet betalende klanten, of als jij zelf niet kan betalen. Via Yellow Walnut Legal kun je juridisch advies voor ondernemers krijgen.

 

Wil jij weten hoe je incasso kosten beperkt en hoe je dit proces goed aanpakt en opstelt? Sluit dan nu online een abonnement af en wij helpen jou direct. Geen juridisch advies meer nodig daarna? Geen probleem, het abonnement is maandelijks opzegbaar.

 

Bekijk referenties over Yellow Walnut Legal

 


Wanbetalers | Rechtsbijstand | Faillissement


Yellow Walnut uitgelicht in de pers door: