← Terug naar overzicht

5 tips voor het optimaliseren van jouw content marketing

Yellow Walnut Blog

Voorheen ging het in content marketing er vooral om jouw content zo veel mogelijk te verspreiden. Tegenwoordig wordt de kwaliteit van de content steeds belangrijker. Vijf tips om in je achterhoofd te houden tijdens het neerzetten van jouw content marketing strategie en zo een betere conversie te realiseren en een goede klantrelatie op te bouwen.

Tip 1 – Target je content
Identificeer jouw doelgroep en de subgroepen daarbinnen, leef je in jouw doelgroep in en creëer content gericht op die specifieke (sub)doelgroep(en). Door je doelgroep goed te begrijpen, wordt het ook ‘makkelijker’ om aanvullende marketing acties in te zetten. De lezer zal zich vertrouwd voelen met de content en daardoor met jouw bedrijf, en eerder geneigd zijn iets van jouw bedrijf te kopen.

Tip 2 – Creëer kwaliteit (i.p.v. kwantiteit)
Content marketing, en vooral kwalitatief goede content, vergt veel werk. Je moet veel tijd investeren om goede content te zoeken, schrijven en delen. Heb je deze tijd zelf niet of kan je het binnen je organisatie niet uitzetten, denk er dan ook eens aan om freelancers in te zetten. Bedrijven besteden steeds vaker het creëren van content uit. Dit is een goede manier om de kwaliteit van je content te waarborgen.

Tip 3 – Varieer in de manier van verspreiden
Er zijn veel verschillende manier om je content te verspreiden, en dus ook om je doelgroep te bereiken. Varieer en test hiermee. Denk bijvoorbeeld aan Social Media kanalen, artikelen op je eigen website, nieuwsbrieven, blogs, YouTube, webinars etc. Stel jezelf de volgende vragen: Welk kanaal past het beste bij mijn content? En wat is het doel van mijn content?

Tip 4 – Gebruik beeld
Beeld is ontzettend belangrijk voor content marketing. Visuele content wordt vele malen sneller opgenomen door de ‘lezer’ dan stukken tekst. Maak dan ook gebruik van afbeeldingen en/of video’s om jouw content meer appealing te maken. Met name video’s zijn ontzettend goed voor de conversie wanneer deze op je landingspagina zijn bijgevoegd.

Tip 5 – Maak je content ‘shareable’
Met content marketing blijf je in contact en communiceren met bestaande klanten en relaties. Maar je kunt het ook inzetten om nieuwe klanten te bereiken. Daarvoor is het belangrijk dat de content veel gedeeld wordt. Deze tip hangt dan ook samen met de voorgaande tips. Maak je content aantrekkelijk, visueel, en relevant, en lezers zullen eerder de content verder delen. Voeg ook Social share-buttons toe om dit proces makkelijker te maken.

Om af te sluiten nog een korte video die het belang van goede content marketing laat zien:

Over Yellow Walnut
Yellow Walnut biedt verschillende online programma’s voor ondernemers, zoals de online ondernemerstraining. Daarnaast biedt zij via Yezzer  een arbeidsongeschiktheidsverzekeringaov vergelijken en aov berekenen.

Webinars

Thema's

Ontvang de nieuwsbrief