aov vergelijken via yezzer. Makkelijk, online en betaalbaar. Vergelijk alle relevante verzekeraars, volledig onafhankelijk. Met persoonlijke begeleiding.
← Terug naar overzicht

De AOV vergelijken – Waar begin je?

Een AOV vergelijken kan jou een grote besparing op de vaste lasten opleveren. Een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) is voor ondernemers een noodzakelijke verzekering (tenzij je zo veel geld achter de hand hebt dat je tot je pensioen zonder inkomen kan :) ) . Deze verzekering keert namelijk uit als je lichamelijk en/of geestelijk niet meer in staat bent om jouw werk te doen.

Veel zzp’ers en kleine ondernemers hebben geen AOV. Niet omdat ze de verzekering niet noodzakelijk vinden, maar ondernemers zijn vaak in de veronderstelling dat de premie torenhoog is. Dat is een vooroordeel. De AOV vergelijken zorgt er voor dat je meerdere verzekeringen naast elkaar zet en de beste polis tegen de laagste premie afsluit. Er zijn tientallen verzekeraars die de AOV aanbieden, maar de premies lopen sterk uiteen.

Wat maakt de AOV een onmisbare verzekering?

Tijdelijke arbeidsongeschiktheid kun je opvangen met een spaarkapitaal. Je kunt bijvoorbeeld een buffer opbouwen ter hoogte van drie maandinkomens. Tijdelijk niet kunnen werken door een botbreuk of een griepje kun je op deze manier ruimschoots opvangen. Maar het grote gevaar is de blijvende arbeidsongeschiktheid. Daar kun je geen buffer voor opbouwen. Hier heb je echt een AOV voor nodig.

Hoe kun je de AOV vergelijken?

Je hoeft tegenwoordig niet meer bij meerdere verzekeraars een offerte op te vragen. Het kan namelijk veel eenvoudiger. Zo kan je bijvoorbeeld op Yezzer.nl vrijwel alle verzekeraars naast elkaar zetten. Het werkt eenvoudig. Je beantwoordt een paar vragen. Je geeft bijvoorbeeld jouw huidige jaarinkomen en jouw leeftijd op. Ook geef je op wat er verzekerd moet worden, bijvoorbeeld 80% van het jaarinkomen. De vergelijkingstool van Yezzer neemt daarna het werk van jou over.

De AOV vergelijken bij meerdere verzekeraars is niet zo complex. In één oogopslag zie je welke verzekeraars de laagste premie in rekening brengen. De voorwaarden zijn nog belangrijker, dus wordt ook aangegeven in hoeverre de AOV’s overeenkomen met jouw wensen. Bij een verzekeraar staat bijvoorbeeld een 90% of een 100% match. Een 100% match wil dus zeggen dat de verzekering aan alle wensen voldoet.

Welke verzekeraar is de beste keuze?

Helaas is deze vraag niet te beantwoorden. Zo eenvoudig is het namelijk niet. Alle verzekeraars hanteren hun eigen polisvoorwaarden en premiebepalende factoren. Voor de ene ondernemer is bijvoorbeeld Klaverblad of De Amersfoortse de verstandigste keuze, en een ander komt uit bij Delta Lloyd of Movir. De AOV vergelijken zorgt voor het beste resultaat. Zowel wat betreft de polisvoorwaarden als de premie. De uitkomst van de vergelijking is namelijk van veel factoren afhankelijk.

De AOV vergelijken maakt deze verzekering goed betaalbaar. Heb je al een keer een offerte opgevraagd, maar was de premie te hoog? De premies zijn gezakt in de afgelopen jaren. Voorkom dat je zonder inkomen zit bij ziekte of na een zwaar ongeluk.

Webinars

Thema's

Ontvang de nieuwsbrief