← Terug naar overzicht

eFaqt.com haalt € 2 miljoen groeikapitaal op

Nederlandse start-up eFaqt.com haalt uitzonderlijk hoog bedrag aan groeikapitaal op bij investeerders (o.a. The Hatch Firm).

eFaqt is een online leerplatform dat wereldwijd duizenden leerlingen en studenten helpt om efficiënter te studeren. De combinatie van de beste studietechnieken (zoals mind-maps, begrijpend lezen en flashcards) in een interactieve online tool zorgen ervoor dat gebruikers effectiever studeren en betere resultaten behalen. eFaqt werkt nauw samen met onderwijsinstellingen en bedrijven om de maximale leerpotentie van leerlingen, studenten en medewerkers te benutten.  

Op dit moment heeft eFaqt al bijna honderdduizend gebruikers en tientallen B2B klanten. De gebruikers van eFaqt geven aan efficiënter te studeren en betere resultaten te halen. “Het geeft mij elke keer weer een kick als we van een enthousiaste user een bericht krijgen dat hij zijn tentamen heeft gehaald met behulp van eFaqt. Dat is toch waar je het allemaal voor doet” aldus oprichter Christiaan Henny.

Het groeikapitaal zal onder andere worden geïnvesteerd in optimalisatie en de ontwikkeling van apps. Investeerder ‘The Hatch Firm’ sluit naadloos aan bij eFaqt, dankzij een gedeelde affiniteit met online ondernemen en educatie. “Dit platform speelt in op de druk van effectiever en efficiënter studeren met betere resultaten!”, aldus de investerende partij. “Daarnaast zijn er nog veel resultaten te behalen op het gebied van mobiele applicaties en big data”. Om het bereik van het platform te vergroten zal er ook een deel worden geïnvesteerd in internationale expansie, onder andere naar de Verenigde Staten.

Ter versterking van het management treedt Timon Rutten, ondernemer (o.a. oud-eigenaar fietsenwinkel.nl en Hans Struijk Fietsen) en oud McKinsey consultant, aan als CEO. Oprichter Christiaan Henny zal zich richten op de internationale uitbreiding en product ontwikkeling. “Deze investering geeft ons de ruimte om een positieve bijdrage te leveren aan minimaal één miljoen diploma’s”, vertellen Henny en Rutten. “Online educatie staat nog in de kinderschoenen. eFaqt heeft in zowel het reguliere onderwijs als de corporate wereld een uitstekende uitgangspositie om hierin mee te groeien”.

Over eFaqt

In 2012 werd eFaqt opgericht door Christiaan Henny. Gedurende zijn studie heeft Henny zelf ervaren hoe het gebruik van de juiste technieken leidde tot een aanzienlijke verbetering van zijn leerprestaties. Het is dan ook tijdens deze jaren, dat zijn droom werd geboren: het maximaal benutten van de leerpotentie van ieder individu. Het bedrijf startte met een klein team in Amsterdam en Riga, maar bleef niet onopgemerkt.

Investeerders van het eerste uur zijn o.a. ‘Investion’ en Hyves-oprichter Floris Rost van Tonningen. Al snel promootte ook de Universiteit van Oxford het gebruik van eFaqt. Kort na de lancering won Henny de ‘LOEY Starters Award’.

Over the Hatch firm

The Hatch Firm is een venture capital fonds met een focus op early stage tech bedrijven. The Hatch Firm is een fonds van ondernemers voor ondernemers. Zij investeren hun network, geld, tijd en expertise in gedreven ondernemers met een uniek product of dienst dat schaalbaar is en een reccuring revenue model heeft. Hun streven is om gezamenlijk de groei te versnellen.

Contact

eFaqt.com

Spaces Zuidas, Barbara Strozzilaan 201, Amsterdam

Timon.Rutten@efaqt.com

Webinars

Thema's

Ontvang de nieuwsbrief