← Terug naar overzicht

Nieuws: Mobbr eerste Nederlandse betaalplatform met Bitcoin

De Nederlandse startup Mobbr introduceerde maandag de Bitcoin als officieel betaalmiddel op hun betaalplatform. Mobbr maakt het voor bedrijven mogelijk om bijdragers eenvoudig te belonen bij crowdsourcing.

Daarmee is het bedrijf de eerste Nederlandse betalingssite die de nieuwe digitale munteenheid accepteert. Mobbr organiseert de transacties van bedrijven die de hulp van online professionals inroepen via ‘business process crowdsourcing.

Hierbij zetten organisaties vraagstukken en projecten als het ware in de etalage en vragen het publiek om mee te denken of bij te dragen aan de uitvoering. “Een methode die in Nederland nog in de kinderschoenen staat, maar de potentie heeft om bedrijfsprocessen veel efficiënter te maken”, zegt Ernesto Spruyt, medeoprichter van Mobbr.

Bij de Britse telecomprovider GiffGaff wordt crowdsourcing bijvoorbeeld ingezet voor de klantenservice. Deze wordt voor een groot deel door de klanten zelf tegen betaling ingevuld door elkaars vragen te beantwoorden op de bedrijfswebsite.

“Bij crowdsourcing gaat het vaak om kleine bedragen”, zegt Spruyt. “Het voordeel van de bitcoin is dan ook dat de transactiekosten zeer laag zijn.” Over prijsfluctuaties van bitcoin maakt Spruyt zich geen zorgen: “Bitcoin is naast een electronische valuta, vooral een heel veilige en effectieve manier om transacties af te handelen. Deze betaalmethodiek heeft wat ons betreft een gouden toekomst.”

Mobbr maakt het mogelijk om met een muisklik een grote groep mensen te betalen voor hun bijdrage aan een online georganiseerd bedrijfsproces. Hierdoor kunnen bedrijven het arbeidspotentieel van het internetpubliek veel beter benutten. Met deze zogenaamde ‘crowd payments’ voegt Mobbr een hele nieuwe transactiemogelijkheid toe aan de vormgeving van online bedrijfsprocessen en is daarmee uniek in zijn soort.

Betalingen worden gestort op een persoonlijke Mobbr-rekening. Transacties met bitcoin verlopen bovendien via de gecertificeerde provider Blockchain. Gebruikers kunnen op het Mobbr-platform precies zien hoeveel van welke valuta op de rekening staat.

Over Mobbr
Mobbr is in 2011 opgericht door Patrick Savalle en Ernesto Spruyt, beiden door de wol geverfde crowdsourcers en –funders. Het betaalsysteem (nu nog in bètaversie) richt zich op bedrijven, expertcommunities en aanbieders van crowdsourcing software die gebruik maken van collectieve kennis om hun marktpositie te versterken. Mobbr is onderdeel van de technische bedrijfsincubator YES!Delft.  

Webinars

Thema's

Ontvang de nieuwsbrief