← Terug naar overzicht

Diane Janknegt: “Bij ondernemers zag ik altijd een fantastische drive, wat me enorm inspireerde.”

Yellow Walnut Blog

Een jaar nadat onderneemster Diane Janknegt weg ging bij Microsoft, waren andere ondernemers en haar kinderen de inspiratie om onderneming WizeNoze te starten. Een zoekmachine waarmee ze internet toegankelijker maakt voor kinderen. “Een kindje die Google gebruikt om de juiste informatie te vinden voor bijvoorbeeld een spreekbeurt, komt onherroepelijk in de problemen terecht. Dat moet beter.

Waarom ben je gaan ondernemen?
De dag dat ik weg ging bij Microsoft had ik niet verwacht dat ik als ondernemer verder zou gaan. Ik nam een jaar de tijd om heel veel mensen te spreken en te ontdekken wat hen inspireert om te doen. Bij ondernemers zag ik altijd een fantastische drive, wat me enorm inspireerde. Na een half jaar ontmoette ik mijn huidige businesspartner en na het jaar heb ik de stap genomen om te gaan ondernemen. Een keuze waar ik nog geen seconde spijt van heb!

Wat is de gedachte achter jouw onderneming WizeNoze?
Met WizeNoze willen we het internet toegankelijker maken voor kinderen. Wanneer kinderen op zoek gaan naar informatie gebruiken ze vaak Google. Echter kan Google, ondanks filters die je kunt aanzetten, geen daadwerkelijk relevante zoekresultaten teruggeven die ook nog eens leeftijdsspecifiekzijn. Wij maken een zoekmachine waar een kind kan aangeven in welke groep hij zit en ontsluiten dan alleen relevante en geschikte bronnen. Dus een kindje van 6 jaar moet veel meer plaatjes kunnen vinden met minder tekst dan een kindje van 12 jaar.

“Ik vind het fantastisch dat je met een team van mensen die allemaal slimmer zijn dan ik, kan gaan werken aan het verwezenlijken van een droom.”

Mijn eigen kinderen waren een inspiratie bij het opzetten van WizeNoze. Hoeveel moeite het hen kostte om relevante informatie voor bijvoorbeeld een spreekbeurt te maken. Dat moest beter! Wij maken zelf niet de content maar ontsluiten het alleen via een junior zoekmachine. Wel liepen we al snel tegen de beperkte beschikbare content op. Een tweede product biedt dan ook de mogelijkheid om een volwassen tekst deels geautomatiseerd om te zetten in een leeftijdsspecifieke tekst. Door dit aan te bieden aan bedrijven die goede content hebben voor kinderen, hopen we dat er ook meer geschikte bronnen met juiste content op internet verschijnen. 

Wat is de mooiste ervaring die jij hebt meegemaakt als ondernemer?
Ik vind het fantastisch dat je met een team van mensen die allemaal slimmer zijn dan ik, kan gaan werken aan het verwezenlijken van een droom. Namelijk het geschikt maken van internet voor kinderen. En daarnaast vind ik het een mooie ervaring dat je idee aanslaat bij anderen en dat er kinderen blij worden van je product.

Wat vind je lastig aan het ondernemerschap?
Dat ik het zó leuk vind , maar het zo veel tijd kost. Het is lastig om er af en toe mee op te houden. Ik heb een fantastisch gezin dat ik graag veel aandacht wil geven. Het vinden van die balans is heel pittig. Ik werk er zo hard voor. Bij een vakantie staat het niet uit, je doet geen deur dicht dus het stopt niet even.

“Mijn jaar van in between jobs was een rijke ervaring, met soms wat frustratie.”


Welke tip heb jij voor andere ondernemers?
Doe datgene wat je helemaal fantastisch vindt om te doen. Want als je iets gevonden hebt waar je met volle energie en drive kan ingaan, dan maakt het niet uit dat het zwaar is en je ups-and-downs hebt. Mijn jaar van in between jobs was een rijke ervaring, met soms wat frustratie. Het was heel raar niet te weten wat je wilt gaan doen en het is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar zoek net zo lang door tot je het vindt. 

Wat is jouw ondernemersmotto in 1 zin?
What you give is what you get. Heel het ondernemen is een kwestie van nemen en geven. Zeker bij een start-upmoeten klanten het je gunnen. Dat gebeurt alleen als je ook in staat bent om te geven.

Waar sta je over 5 jaar?
Over vijf jaar wil ik internationale doorbraak hebben. Dat WizeNoze in meerdere landen draait. En dan bedoel ik dat het massaal op scholen wordt gebruikt via de tablets en computers die de scholen tot hun beschikking hebben. De feedback die we nu terugkrijgen is dat scholen het fantastisch vinden. Ze hoeven geen Google meer te gebruiken. Nu kunnen kinderen zonder zorgen op internet. En dat is precies wat wij willen bereiken!

Over Yellow Walnut
Yellow Walnut biedt verschillende online programma’s voor ondernemers, zoals de online ondernemerstraining. Daarnaast biedt zij via Yezzer  een arbeidsongeschiktheidsverzekeringaov vergelijken en aov berekenen.

Webinars

Thema's

Ontvang de nieuwsbrief