← Terug naar overzicht

Robert Vos: “Van ondernemend naar ondernemer. Daar moet je zelf eerst overtuigd van raken.”

Ondernemer uitgelicht

Ondernemer Robert Vos brengt met zijn onderneming Crowd Capital Brabant de investeerder dicht bij ondernemingen.  “De band tussen investeerders met ondernemers is op vertrouwen gebouwd, het zijn geen anonieme geldbronnen.” Ze kennen elkaar en door partijen samen te brengen hebben veel ondernemingen succesvol een nieuwe weg in geslagen.

Waarom ben je gaan ondernemen en wat is de gedachte achter Crowd Capital Brabant?
Tijdens een ondernemersmeeting ontmoette ik mijn zakenpartner. We hadden dezelfde visie over de veranderingen binnen de financieringswereld. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Ik ben altijd actief geweest met zakelijke kredietverlening. Mijn visie op het vooruit helpen van ondernemers sloot niet meer aan op de visie van de bank, maar ik wilde wel graag mijn kennis over financieren en ondernemen blijven delen. Daarom heb ik 3 jaar geleden mijn eigen bedrijf opgezet. We hebben veel energie en tijd gestoken in de partners. Met Crowd Capital Brabant organiseren we meetings om contacten te leggen tussen startende en groeiende ondernemers en investeerders. Als je elkaar vaker ontmoet groeit het vertrouwen in elkaar en is men sneller bereid om in elkaar te investeren. De investeerder blijft ook betrokken bij de onderneming en zijn investering.

Wat is de mooiste ervaring die jij hebt meegemaakt als ondernemer?
Mijn grootste kick haal ik uit wat ik voor mijn klanten heb kunnen betekenen. Ondernemers die voor een grote uitdaging stonden overtuigen en nu een hele nieuwe toekomst hebben. Ze bouwen het zelf weer op met nieuwe investeerders, maar het is mooi om die contacten samen te kunnen brengen. Ze krijgen vaak een hele nieuwe dimensie. De waardering die je terug krijgt zijn dan mooie momenten.

Zijn er ook dingen die je lastig vindt aan het ondernemerschap?
Ik vond het lastig om te zeggen dat ik ondernemer ben, nadat ik jaren als directeur bedrijven bij een bank heb gewerkt. Van ondernemend naar ondernemer. Daar moet je zelf eerst overtuigd van raken. Nu de onderneming staat en ook Kredietunie Brabant is opgericht durf ik te stellen dat ik ondernemer ben.

Welke tip heb jij voor andere ondernemers om meer te kunnen groeien?
Als je ambitieus bent om door te groeien dan moet je vasthouden aan de visie die je hebt, maar wel openstaan voor feedback en kennis van anderen. Met co-creatie kan je verder groeien. Veel ondernemers zijn bang om hun kennis te delen, om te falen maar ook bang dat anderen met het idee er vandoor gaan. Alleen door vanuit je kracht te denken kun je groei realiseren.

Wat is jouw ondernemersmotto in 1 zin?
Nooit ophouden met het stellen van vragen. Met kritische vragen stellen kom je verder.

Waar sta je over 5 jaar?
Op dit moment hebben we veel tijd gestoken in het netwerk en de partijen om te laten zien wat Crowd Capital Brabant is. We zijn nu met zijn tweeën, maar over 5 jaar zien we ons wel met 20 man zitten. Met een ons-kent-ons idee werken we samen met (ambitieuze) groei ondernemers en willen we laten zien dat je het op deze manier beter kunt regelen dan via een bank. Als we dat hebben bewezen dan weet ik zeker dat er bijvoorbeeld ook een Crowd Capital Zeeland of een Crowd Capital Amsterdam gaat komen. Het blijft lokaal, maar er ontstaan ook branches. Allemaal rondom het ons-kent-ons principe waarbij bedrijven elkaar kennen en geen anonieme geldbronnen zijn.

Over ondernemer Robert Vos
Robert Vos is 49 jaar, geboren en getogen in Eindhoven. Woont samen met zijn vrouw en twee puberende kinderen van 16 en 14. Hij studeerde Commerciële Economie en Bedrijfskunde waarna hij ook nog op Nyenrode zijn MBA behaalde naast werk. Hij werkte 22 jaar in het bankwezen en zijn laatste functie was directeur bedrijven. Met zijn onderneming Crowd Capital Brabant helpt hij vanuit zijn eigen visie ondernemers vooruit.

Wil jij ook in aanmerking komen voor ondernemer van de maand? Of ken je iemand die hier volgens jou voor in aanmerking moet komen? Meld je dan nu aan bij Yellow Walnut en stuur ons een bericht.

Webinars

Thema's

Ontvang de nieuwsbrief