← Terug naar overzicht

Ondernemer van de maand: Laurens Wouters

Waarom ben je gaan ondernemen?
Ik voelde me altijd al een ondernemer. Toen ik in loondienst werkte vond ik het leuk om me goed in te zetten voor het bedrijf. Het voelde vaak echt als mijn onderneming, maar dat was het niet. Ik deed altijd al veel zelfstandig en ik wilde graag bewijzen dat ik het ook helemaal zelf kon. Op mijn eigen manier en zonder de beperkingen van het werken in loondienst. In ondernemen kan ik mijn enthousiasme en mijn energie kwijt. Daarnaast is het voor mij een proces geweest van volwassen worden.

Wat wil je nog bereiken?
Het zou leuk zijn om drie of vier kantoren te hebben in Nederland. We moeten zorgen dat onze omzet nog beter verspreid wordt over een grotere groep klanten. We werken landelijk en voeren dan ook overal in Nederland onze opdrachten uit; alleen voor de uithoeken hebben we uit oogpunt van efficiency partnerships met relaties waar we jarenlang goede ervaringen mee hebben. Door meerdere kantoren verspreid door Nederland te hebben, spreiden we ook het risico. Ieder kantoor doet dan precies hetzelfde, maar je hebt veel meer lokale klanten, een lokale afzetmarkt en daarbij werken we ook landelijk. Effort Huisvesting wordt hierdoor een nog stabielere onderneming.

Wat is het leukste dat jij hebt meegemaakt als ondernemer?
Dat zijn twee ervaringen. De eerste is toen een niet bestaande klant ons opbelde. Ik wilde hem wat vertellen over Effort Huisvesting en wat we precies doen. Het bleek dat hij alles al wist, doordat een klant ons had gepromoot. Dan glimlach ik van oor tot oor. Het tweede moment was toen een grote klant van ons langs kwam op kantoor met een fles champagne, om de deal die we gesloten hadden te vieren.

Wat had je als je nu terugkijkt anders gedaan?
Als ik terugkijk had ik veel eerder relatiegericht moeten gaan werken in plaats van project gericht. Toen ik in loondienst was heb ik heel hard gewerkt, maar op het moment dat het project klaar was stond ik weer op nul. Het gevolg is dat je steeds weer opnieuw moet beginnen met acquisitie en omzet genereren. Uit bestaande relaties komen weer nieuwe projecten voort. Je relaties zijn de waarde van je kapitaal. Wij willen liever een groot aantal klanten waar we jaren voor mogen werken dan een éénmalige klant met 1 grote transactie. We genieten zelf ook veel meer van intensieve samenwerking met relaties, die leidt tot plezierig samenwerken en goede resultaten!

Wat vind jij van de Veilig Ondernemen Scan? Ben jij je bewust van de risico’s op criminaliteit en onveiligheid als ondernemer?
Ik vind de Veilig Ondernemen Scan een goed initiatief. Wij zijn ons bewust van de risico’s en controleren aspirante huurders altijd door het checken van hun identiteitsbewijzen.

Over Laurens Wouters:
Laurens Wouters is ondernemer en oprichter van Effort Huisvesting, dienstverlener op het gebied van complete huisvesting. Deze onderneming leidt hij nu samen met compagnon Erwin de Boer. Zij willen met dit initiatief klanten kosten besparen en ontzorgen. Kwaliteit en relaties optimaal bedienen staan voorop.

Wil jij ook in aanmerking komen voor ondernemer van de maand? Of ken je iemand die hier volgens jou voor in aanmerking moet komen? Meld je dan nu hier aan bij Yellow Walnut en stuur ons een e-mail.

Webinars

Thema's

Ontvang de nieuwsbrief