← Terug naar overzicht

Top 5 groeitips voor Freelancers

Ben je net gestart als freelancer of al even bezig maar zie jij jezelf nog graag verder groeien? Dan helpen deze 5 tips je om de focus weer even scherp te krijgen. Waar moet jij je aandacht op leggen en wat zijn handige tricks om (nog) beter onder de aandacht te komen? Lees snel verder!

Tip 1 –  #selfie
Niets is belangrijker dan een goede eerste indruk. Bewust en onbewust worden de meeste oordelen bij de eerste ontmoeting gevormd. Is dit offline dan heb je er meer invloed op dan dat dit online gebeurt. Daarom is het belangrijk om jezelf professioneel neer te zetten. Het klinkt voor de hand liggend, maar besteed aandacht aan de profielfoto op jouw Social Media kanalen en zet niet de eerste beste ‘selfie’ neer. Vaak worden namen even op Google ingetypt voordat eventueel verder contact wordt  gemaakt. Zorg dus dat je goed voor de dag komt!

Tip 2 – SMART doelstellingen
Ben je op zoek naar focus of wil je goed van start in 2015? Ga dan weer even zitten om jouw doelstellingen op papier te zetten. Een doelstelling moet je SMART formuleren. Een SMART doelstelling geeft aan wanneer, wat gedaan moet zijn en is daarom richtinggevend en geeft je sturing. Kijk ook om de maand naar deze doelstellingen en bepaal voor jezelf of je nog in de goede richting zit.

Tip 3 – Vraag om testimonials van klanten
De mening van je klanten is erg waardevol. Voor nieuwe klanten kan dit de keuze om zaken met jou te doen bepalen. Het is dus raadzaam om een reactiemogelijkheid te implementeren op je website of LinkedIn profiel. Vraag de klanten om een testimonial te schrijven en maak het ze makkelijk door bijvoorbeeld vragen te stellen. Dit is meteen een goede manier om de klanten een beetje te sturen in hun verhaal. Op deze manier geef jij potentiële klanten vertrouwen om jouw product of dienst af te nemen!

Tip 4 – Ga op onderzoek uit!
Bijna 60% van de ondernemers bespiedt hun concurrenten via Social Media. Profiteer ook van de kennis en ervaringen die je online kunt opdoen. Hoe zet een andere Freelancer in jouw vakgebied zich neer, en waar kan jij je op onderscheiden?

Tip 5 – Bespaar kosten wanneer je vanuit huis werkt
Wanneer je vanuit huis werkt kun je bijvoorbeeld ook een gedeelte van de  kosten van je alles-in-1-abonnement van je telecom aanbieder opvoeren als ‘kosten voor de zaak’.  Belangrijk is dat je de aannemelijk maakt welk gedeelte privé kosten zijn en welk gedeelte zakelijke kosten zijn. Zo zal het gedeelte van de rekening m.b.t. televisie gerekend moeten worden tot privé kosten. Maar voor de internetkosten binnen het abonnement zal aannemelijk te maken zijn dat dit zakelijke kosten zijn. In principe hanteert de Belastingdienst de stelregel “Als jij redelijk bent, is de Belastingdienst dat ook!“.

Webinars

Thema's

Ontvang de nieuwsbrief