← Terug naar overzicht

Zonder passie gebeurt er niets

Vraag je aan ondernemers wat je in huis moet hebben om succesvol te kunnen zijn, dan denken ze eerst diep na en vertellen dan over hun sterkste eigenschap, zoals: ‘Mijn kracht is dat ik creatief ben, mij kan inleven in de wensen van klanten en kan meedenken’, ‘Ik durf ergens vol voor te gaan zonder beren op de weg te zien’, ‘Ik heb oprechte interesse in anderen en kan écht goed luisteren’, ‘Ik 
heb leren doorzetten en van het ‘anders zijn’ mijn persoonlijke kracht gemaakt’.

Als ondernemer moet je dus over verschillende eigenschappen beschikken om succesvol te kunnen zijn. In het boek ‘Ondernemen met Passie! worden tien eigenschappen besproken en geïllustreerd door inspirerende ondernemersverhalen Uit die verhalen blijkt dat passie de enige échte eigenschap is die je als ondernemer nodig hebt om te bereiken wat je wilt in je werk én in je leven. Als je dag en nacht ergens mee bezig bent, er tweehonderd procent voor gaat, ook in tijden van crisis of als je moe, ziek, zwak en misselijk bent, maar toch doorgaat, dan heb je passie. Passie is, volgens Van Dale: ‘sterke drang, drift van de (zinnelijke) natuur om te voldoen aan hetgeen zij begeert’.

Iedere ondernemer kent zijn of haar passie, die sterke gedrevenheid. Ondernemen zonder passie kan gewoonweg niet. Niet lang in ieder geval. Passie zorgt ervoor dat ondernemers doorgaan, ook als het zwaar tegenzit. Passie is ook wat anderen aantrekt. Klanten voelen feilloos aan welke ondernemer werkt vanuit zijn passie en dus authentiek is, leergierig, positief, proactief en kan samenwerken. Kortom, alle eigenschappen in zich heeft die in dit boek besproken worden. Met die ondernemers gaan klanten vol vertrouwen in zee.

Natuurlijk zijn de ondernemers in dit boek niet volmaakt en kennen ze allemaal mindere momenten. Stuk voor stuk hebben ze met (soms zware) tegenslagen te maken gehad, waren ze hun passie (bijna) kwijtgeraakt en hebben sommigen die zelfs helemaal opnieuw moeten uitvinden. Daar zijn ze ook eerlijk in. Opvallend is dat ze tegenslagen zien als leermomenten waar ze sterker uit zijn gekomen. Ze geven het niet op en knokken nog harder door dan voorheen.

Om succesvol én gelukkig te kunnen zijn, moeten ondernemers hun passie wel volgen. Ze kunnen niet anders, want zonder hun passie gebeurt er niets.

 

Wil je het boek Ondernemen met Passie bestellen dan kan dat bij boekhandels, Bol.com en Managementboek.nl en www.ondernemen-met-passie.nl

Webinars

Thema's

Ontvang de nieuwsbrief