← Terug naar overzicht

Jasper Meerding: “Het is altijd vallen en opstaan, zeker als jonge ondernemer”.

Ondernemer Jasper Meerding (28) startte vijf jaar geleden zijn onderneming ContactCare en won in 2013 de FD Gazelle Award voor snelste groeier in de provincie Utrecht voor kleine bedrijven. “We konden snel groeien met ContactCare door het bieden van goede kwaliteit en service.”

Wat is de gedachte achter jouw onderneming ContactCare?
Ik kreeg via via de kans om tien jaar geleden een callcenter op te zetten. Daar zag ik door alle veranderingen bij consumentenbehoeften en de opkomst van allerlei webwinkels, de mogelijkheid om daar op in te spelen. Met ContactCare bieden we kleinere bedrijven een goedkope maar professionele oplossing aan om het klantcontact te professionaliseren en de bereikbaarheid te vergroten. Wij zorgen ervoor, met behulp van ons innovatieve systeem dat we gedeeltelijk zelf hebben ontwikkeld, dat de telefoon altijd wordt opgenomen. Mede door het bieden van deze kwaliteit en goede service konden we snel groeien. Daarnaast is ons businessmodel zo gebouwd dat we snel kunnen schalen.

Wat vind jij mooi aan het ondernemerschap?
Ik vind de uitdaging en het volgen van mijn eigen visie leuk aan het ondernemen. Je kan er zeer succesvol in zijn, maar je kan ook hard op je bek gaan. Het is altijd vallen en opstaan, zeker als jonge ondernemer. Je weet dan zoveel nog niet. Nu heb ik 10 jaar ervaring en daarbij veel meer kennis dan in het verleden. En dat heeft alleen al te maken met de simpele dingen zoals je balans op de juiste manier lezen of hoe ik financieel mijn kostprijs moet berekenen. Je blijft altijd leren en bijsturen.

Waar loop je tegen aan met het ondernemen?
Hoe groter wij worden met ContactCare, hoe meer manager ik nu moet zijn. Dat vind ik een lastige transformatie. Ik ben meer de ondernemer, dus ik heb er voor gezorgd dat ik een goed team om mij heen heb gebouwd. Dat team doet dat managen voor mij zodat ik nog lekker kan innoveren en bezig kan zijn met het ondernemen.

Welke tip heb jij voor ondernemers om meer te kunnen groeien?
Belangrijk is dat je een goed team om je heen bouwt met mensen die je vertrouwt. Kijk daarbij niet alleen naar de papieren, je moet mensen ook de kans geven. Als het klikt en je vertrouwt dat iemand een gezond verstand heeft, dan kan dat soms meer bieden. En richt het zo in dat iedereen het kan uitvoeren. Het wiel gaat dan voor je werken.

Wat is jouw ondernemersmotto?
Wees altijd positief en geloof in jezelf. Dan komt het altijd goed.

Over  5 jaar…
… wil ik graag dat ContactCare drie keer zo groot is. We hebben al buitenlandse klanten en we kijken hoe we dit verder kunnen uitbouwen. En ik zou het leuk vinden om het nog meer op afstand te managen zodat ik me ook bezig kan houden met andere dingen. Maar die ‘andere dingen’ die kan ik nu niet benoemen, dat moet op mijn pad komen. Dat kan je niet afdwingen.

Over Jasper Meerding
Jasper Meerding is 28 jaar oud. Hij is geboren in Amersfoort en begon op zijn twaalfde al met ondernemen. Officieel ondernemer sinds zijn 16e, aangezien de Kamer van Koophandel het niet eerder toestaat. Het ondernemerschap werd vanuit huis al meegegeven. Dat Jasper de kans nam om te ondernemen in plaats van te studeren heeft goed uitgepakt. Met zijn onderneming ContactCare groeide hij de afgelopen 5 jaar zo hard dat ze de Gouden FD Gazelle Award wonnen en nu weer in de top 100 van de snelst groeiende bedrijven in Nederland staan. 

Wil jij ook in aanmerking komen voor ondernemer van de maand? Of ken je iemand die hier volgens jou voor in aanmerking moet komen? Meld je dan nu aan bij Yellow Walnut en stuur ons een bericht.

Webinars

Thema's

Ontvang de nieuwsbrief