Veelgestelde vragen over Yellow Walnut Legal


Hoe snel kan ik na aanmelding in contact komen met een jurist?

Direct. Jij krijgt na aanmelding een bevestigingsmail met de toegangsgegevens, jij bent dan direct in het systeem van Yellow Walnut geregistreerd als abonneehouder. Direct kan jij dan gebruik maken van Yellow Walnut Legal, en heb jij daarmee toegang tot juridisch advies en rechtsbijstand voor ondernemers.

 

Wie zijn de juristen van Yellow Walnut Legal en wat is hun ervaring en achtergrond?

De juristen van Yellow Walnut Legal hebben allen een rechtenstudie afgerond en een ruime ervaring op juridisch gebied en rechtsbijstand voor ondernemers. Onze juristen hebben al honderden ondernemers geholpen. Verschillende specialismes zijn vertegenwoordigd, waaronder ondernemingsrecht, vastgoedrecht en arbeidsrecht. De juristen van Yellow Walnut komen onder meer van advocatenkantoren, het bedrijfsleven of uit de publieke sector. Hierdoor is een breed scala aan ervaring beschikbaar om ondernemers optimaal te kunnen adviseren op verschillende gebieden. Belangrijk selectiecriterium bij de aanname van de juristen is dat zij oplossingsgericht, praktisch en deskundig kunnen adviseren. 

 

Hoe kan Yellow Walnut Legal tegen zo’n lage prijs onbeperkt juridisch advies leveren?

Yellow Walnut Legal laat ondernemers juristen met elkaar delen. Dit is een ander business model dan die van traditionele juristen en advocaten. Daarnaast adviseert Yellow Walnut Legal via telefoon en mail, hierdoor zijn er geen dure kantoorruimtes nodig. Omdat Yellow Walnut Legal een grote groep ondernemers samenbrengt, kunnen de juristen efficiënt ingezet worden. Ook maakt Yellow Walnut Legal gebruik van moderne kennissystemen en technologie om jou praktisch en snel te kunnen helpen. Dit scheelt enorm in de kosten en daardoor jou ook.

 

Wat houdt de onafhankelijkheid van Yellow Walnut in?

In tegenstelling tot traditionele aanbieders van juridische diensten probeert Yellow Walnut Legal jou niet via een abonnement met lage kosten binnen te halen om je vervolgens door te verwijzen naar het traditionele model van uurtje/factuurtje. Het enige belang voor Yellow Walnut is jou praktisch en goed te helpen. Zodat jij tevreden bent en geen hoge juridische kosten hebt. Yellow Walnut heeft geen enkel financieel belang bij doorverwijzing.

 

Wat houdt eerstelijns juridisch advies in?

Eerstelijns juridisch advies houdt in dat het adviesgesprek per case niet langer dan 15 minuten duurt en in die tijd de vraag zoveel als mogelijk zal worden beantwoord dan wel een analyse van het probleem kan worden gemaakt. Ook zal het vaak voorkomen dat vragen per mail beantwoord worden. Natuurlijk kan je na een antwoord gekregen te hebben hier bij vervolgvragen op door vragen. Gewoon bellen om te overleggen of mailen. Abonnees kunnen juridische vragen stellen op ieder rechtsgebied. Screening en review van documenten behoort bij de dienst van Yellow Walnut Legal, echter dit is beperkt tot documenten van maximaal 5 pagina’s.

   

Wat voor een soort abonnementen biedt Yellow Walnut Legal?

Yellow Walnut Legal heeft drie typen abonnementen. Twee typen abonnementen zijn voor ondernemers met personeel waarbij jij meerdere contact personen kunt aanstellen. Yellow Walnut Legal heeft één abonnement voor ondernemers zonder personeel waarbij jij de enige contact persoon bent. 

 

Wat houdt de ‘Debiteurenbeheer’ service in?

De Debiteurenbeheer service zit inbegrepen bij het Yellow Walnut Legal ‘Extra’ abonnement. Mocht een klant van jou niet betalen dan heb jij hiermee toegang tot een volwaardige incassopartner, die jou helpt bij het innen van facturen. Je kan kosteloos vorderingen aanleveren, 24/7 via het online systeem. Ook kan je ‘checks’ uitvoeren op klanten en/of mogelijke partners. Meer informatie vind je hier

 

Wat is het verschil met een rechtsbijstandsverzekering?

Yellow Walnut Legal werkt preventief, niet alleen als het probleem er al is. Daarnaast duurt een proces vaak lang bij een verzekeraar, eerst wordt gekeken of er wel dekking is, dan wordt een onderzoek gedaan en nagegaan of en hoe jij ondersteund kan worden. Dit kost tijd die jij niet hebt. Yellow Walnut Legal is direct toegankelijk met direct advies en hulp.

 

Is een rechtsbijstandverzekering nog nodig als ik Yellow Walnut Legal heb?

Met Yellow Walnut Legal zal jij veel problemen juist voor zijn. De gang naar een advocaat of tijdrovend maatwerk van een jurist is dan vaak niet nodig. Mocht een advocaat of tijdrovend maatwerk van een jurist wel nodig zijn dan biedt een rechtsbijstandverzekering mogelijk dekking tegen deze kosten, om deze reden kan een dergelijke verzekering goed zijn. Let wel goed op de voorwaarden, want niet alles wordt gedekt. Een rechtsbijstandverzekering kan dus naast Yellow Walnut Legal worden aangehouden. 

 

Welke juridische kosten vallen buiten het Yellow Walnut Legal abonnement?

Yellow Walnut Legal spant zich in verdere juridische kosten buiten het Yellow Walnut abonnement voor jou zoveel als mogelijk te voorkomen. Het kan echter voorkomen dat bij een vraag tussenkomst van een advocaat of gespecialiseerd jurist benodigd is. Of dat bijvoorbeeld een juridisch traject in moet worden gegaan of dat een specialistisch contract moet worden opgesteld. In dit geval kan Yellow Walnut Legal jou doorverwijzen naar juristen of advocaten uit ons netwerk, tegen aantrekkelijke kortingen speciaal voor Yellow Walnut Legal abonnees. Yellow Walnut Legal bespreekt dit met jou en volgt de voortgang. Yellow Walnut Legal genereert geen enkele verdienste uit het doorverwijzen naar externe juristen of advocaten en is hierdoor volledig onafhankelijk. Uiteraard kan jij er ook voor kiezen een jurist of advocaat in te zetten die jij zelf aandraagt.

Yellow Walnut uitgelicht in de pers door: